Onlineundervisning
2   11

Avis vil belønne den bedste fjernunderviser

Politiken og Lundbeckfonden har nu besluttet at flytte uddelingen af årets Undervisningspris til august. De særlige omstændigheder i år har også gjort, at der er oprettet en særpris til bedste virtuelle underviser.

Traditionen tro kårer Politiken og Lundbeckfonden landets bedste undervisere med Undervisningsprisen. Men prisuddelingen, der planmæssigt skulle ske den 12. maj, er nu rykket til 18. august som følge af corona-udbruddet.

"Vi udskyder, fordi corona-krisen fortsætter, og vi vil meget gerne holde festen også. Det er svært at se for sig, at den kunne blive afholdt allerede i maj. Selv hvis skolerne gradvist genåbner efter påske, er det stadig vanskeligt for os at lave reportager om underviserne", siger Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken og ansvarlig for Undervisningsprisen til folkeskolen.dk

Det er syvende år i træk, at Politiken i samarbejde med Lundbeckfonden udpeger de bedste undervisere i en række kategorier. Vinderne af de tre hovedpriser får 75.000 kr.

Særpris til virtuel undervisning

Artiklen fortsætter under banneret

Som noget nyt udpeges  i år også de lærere, der har tacklet den digitale nødundervisning særlig godt. En betydelig del af de indstillingerne, der er kommet ind, siden der blev åbnet 3. marts, er ifølge Jacob Fuglsang rettet mod læreres præstationer under corona: 

"Vi kan konstatere, at en tredjedel af indstillingerne direkte knyttet til lærere, der gør det brandgodt med fjernundervisningen".

"Mange lærere står jo i en helt uvant situation nu, og de skal gøre noget, der minder om det de australske lærere har gjort i mange år, hvor de har undervist med store geografiske afstande. Det har der været meget stor anerkendelse af - fra både elever og forældre, der indstiller", siger han - og afviser ikke, at årets særpris bliver et fast element fremover.

Lundbeckfonden giver 10.000 kroner til vinderen af den nye særpris.

"Ydmyge lærere" kan gode lide det

Jacob Fuglsang lægger vægt på, at Undervisningsprisen har et publicistisk formål.

"Intentionen med prisen er, at man kan lade sig inspirere af andre, der gør det godt, og at man godt kan værdsætte andres præstationer. Det tror jeg ikke, der er nogen, der bliver dårligere lærere af", siger han og tilføjer, at han fornemmer en generel læreropbakning.

"Mit indtryk er, at lærerne modtager prisen godt. I starten var der måske en vis skepsis. Det skal også med, at første gang, vi delte prisen ud, var i 2013 med den svære konflikt. Mange lærere er meget ydmyge og beskedne, når vi henvender os. Den reaktion er der selvføleglig også i lærerprofessionen", siger han.

Vinderne hyldes ved en prisoverrækkelse i Pressen i Politikens Hus den 18. august. Man kan indstille en sej kollega ind til 9. maj via dette link:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.839 andre er allerede tilmeldt