Klassikerne får egen side

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er vel næppe tale om en drøm, der er gået i opfyldelse for de garvede herrer Mozart, Beethoven, Haydn og Schubert. Men nu har de i hvert fald fået deres egen musikalske oase på nettet. Oasen hedder Klassikerne, og den deler de herrer med et opslagsværk over en række musikalske begreber, musikteori og musikhistoriens epoker.

På siden finder du en gennemgang af fire værker - et fra hver af de fire herrer. Alt fra en grafisk oversigt til instrumenternes rollespil hører med til gennemgangen. Der er lydeksempler og biografier om de fire store komponister, som med tiden vil få selskab af flere store komponister, der vil kigge forbi med et af deres værker. Samtidig vil siden vokse med afsnit om rytmelæsning og melodilæsning og en gennemgang af intervallære og harmonilære.

Vestjysk Musikkonservatorium står for den nye side, du finder på www.klassikerne.dk