Silkeborg Kommune
0   2

6.-klasser vandt kamp mod madspild med fokus på en hyggelig frokost

En hyggelig frokostpause i skoledagen er kernen i den indsats, som 6.a og 6.b på Virklund Skole i Midtjylland har arbejdet med for at mindske madspild. De to klasser har netop modtaget en præmie på 10.000 kr. i Arlas MadMovers-konkurrence.

De to klasser har arbejdet med spisepausen på skolen. De har blandt andet rodet skraldespanden igennem for at finde ud af, hvor meget de spiser og hvor meget mad, de smider ud. Det er der kommet en række originale idéer ud af, som førte til sejren i den landsdækkende konkurrence. De to 6.-klasser har blandt andet opsat skilte på skraldespandene med gode råd mod madspild, indført fællesspisning, lavet en rapsang om mad-ro og udviklet en Madlov, der er en slags grundlov for den gode spisesituation.   

"Vores elever har været enormt kreative og meget engagerede i undervisningen, hvilket de mange gode tiltag jo også vidner om. Eleverne har valgt at fokusere meget på madspild og affaldssortering, og så har forløbet været med til at danne et fællesskab blandt eleverne og skabe hyggelige frokostpauser, som i sidste ende gør, at eleverne kan lade op og er klar til undervisningen. Vi er som klasselærere naturligvis meget stolte over, at de nu modtager en præmie for det gode arbejde", siger klasselærer for den ene af klasserne, Rikke Smith, i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
730 andre er allerede tilmeldt