Arbejdstid
2   29

I dag: Lærerkommissionen fremlægger sine anbefalinger

I eftermiddag klokken 13:55 holder Lærerkommissionen pressemøde. Her præsenterer den sine anbefalinger til lærernes arbejdstid.

Danmarks Lærerforening og KL har hverken i 2015 eller 2018 kunnet blive enige om en arbejdstidsaftale for lærerne, der kan erstatte Lov 409.

I stedet blev man sidste forår enige om at nedsætte en kommission med tidligere formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen i spidsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Den har det seneste halvandet år besøgt i alt 25 skoler og holdt en række møder, hvor lærernes arbejdstid er blevet drøftet.

Klokken 13:55 i dag tager Per B. Christensen ordet på et pressemøde i personalerummet på Gungehusskolen i Hvidovre og indvier for første gang offentligheden i, hvad der er kommet ud af det hermetisk lukkede arbejde i kommissionen.

Bagefter er det planen, at formand for Lærernes Centralorganisation Anders Bondo Christensen og formand for KL Jacob Bundsgaard kort kvitterer for modtagelsen af rapporten, inden alle tre til slut er tilgængelige for pressens spørgsmål.

Ekspert: En tretrinsraket

Kommissionens anbefalinger er imødeset med spænding fra mange sider, og ifølge arbejdsmarkedsforsker Nana Wesley Hansen fra Københavns Universitet er det fordi, de skal danne grundlag for at få ryddet en af de helt store knaster af vejen for at få skabt et frugtbart samarbejde om folkeskolen.

"Det har ikke været sundt for hverken folkeskolen, lærerne, eleverne eller den offentlige samtale om folkeskolen, at konflikten om lærernes arbejdstid har fyldt så meget", siger hun.

Hvis aftalen om Ny Start, som KL og DLF blev enige om i 2018, for alvor skal lykkes, så kræver det, at spørgsmålet om lærernes arbejdstid bliver løst, vurderer Nana Wesley Hansen. 

"Parterne er i gang, men for at kunne lykkes med at sige til omverden, at man har fælles fodslag om folkeskolen, så har man brug for at få ryddet uenigheden om lærernes arbejdstid af vejen. Lærernes arbejdstid er ikke alt i folkeskolen, men den har nu været en genstand for en større konflikt i 2013 og en stor knast i de efterfølgende to overenskomstforhandlinger", siger hun.

Spørgsmålet om lærernes arbejdstid er vigtigt for forhandlingerne om arbejdstid mellem LC og KL, men også for OK21-forhandlingerne på det kommunale område i det hele taget, påpeger arbejdsmarkedsforskeren.

"Det er i virkeligheden en tretrinsraket. At man får løst det problem vil bane vejen for konstruktive forhandlinger mellem LC og KL, helt generelt gøre overenskomstforhandlingerne på det kommunale område mere fremkommelige og endelig give opbakning til Ny Start-samarbejdet", siger Nana Wesley Hansen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ