Natur/teknologi
1   0

Helt tæt på danske fisk

Hvordan ser de fisk ud, som svømmer i de danske farvande? Mange har ikke helt styr på de danske fisk, men det vil en udstilling på Fjord & Bælt i Kerteminde gerne ændre på. Fotografier i en helt særlig kvalitet skal gøre oplevelsen næsten tre-dimensionel.

Foto-udstillingen viser 25 danske fiskearter i billeder med så høj en opløsning, at det er muligt at se mønstre, man ikke normalt kan se. Hvert enkelt billede består af op til 5.000 sammensatte optagelser.

Udstillingen er skabt i samarbejde med fotojournalist Søren Skarby, zoologisk konservator Morten Boesen og Danmarks Sportsfiskerforbund.

"Optagelserne af hver enkelt fisk har krævet en masse forberedelse. Fisk tørrer ud og ændrer farve, når de er døde. Derfor er fiskene optaget, mens de er levende. Samtidig er det årstidsbestemt hvilke fisk vi kan arbejde med, så det har taget næsten et år at producere udstillingen", fortæller seniorforsker Thomas B. Berg i en pressemeddelelse.

Udstillingen åbner torsdag den 28. november. Senere flytter udstillingen til Naturama i Svendborg.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.561 andre er allerede tilmeldt