Erik Nielsen gav fra talerstolen udtryk for, at han var fuldt klar over, at det har været et svært forår. Det var det også fra os, sagde han.

KL-formand byder Bondo på en fredspibe

Under sin tale på DLF’s kongres trak KL-formand Erik Nielsen en fredspibe op af lommen og viste den til de flere hundrede delegerede i salen. Den har jeg fået af den lokale lærerforening i Rødovre, forklarede han. Ved sin tales afslutning inviterede han Anders Bondo til at ryge – eller i det mindste drikke kaffe med sig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra talerstolen på kongressen lod KL-formand Erik Nielsen alle i salen vide, at det selvfølgelig er politisk ukorrekt at ryge. Ikke desto mindre ville han gerne invitere Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen på en fredspibe. "Det er vores pligt at samarbejde. Det skylder vi vores børn. Vi to (Anders Bondo, red.) bliver nok aldrig enige om begivenhederne i foråret. Men jeg håber, I er klar til samarbejde. Vi har stor respekt for Lærerforeningen og jeres viden.  Og et samarbejde er afgørende for at skabe forandringer", sagde Erik Nielsen.

Lokalsamfundet skal også tage ansvar Et af KL-formandens forslag til forandringer i skolen gik på, at skolen i fremtiden skal åbne sig mere mod lokale foreninger og erhvervslivet  "Der skal arbejdes med ting og problemer, som eleverne kender fra deres hverdag uden for skolen. Lokalsamfundet skal også tage ansvar. Det er en samlet kommunal opgave at kunne dokumentere, at eleverne har lært mest muligt", sagde han, før han kommenterede på skolereformen: "Meningen med de nye rammer er netop, at alle elever skal lykkes. Man er allerede i gang med at afprøve nye metoder. Vi skal trække på de erfaringer, vi har herfra. Kommunalbestyrelse og skolebestyrelse skal ind i reformarbejdet fra første færd", understregede Erik Nielsen. Da han tilføjede, at han oplever skoleledernes engagement i forhold til gennemførelsen af reformen, var der flere blandt kongresdeltagerne, der grinede.  "Det er det samme engagement, jeg oplever hos mine kolleger i kommunalpolitikken. Vi har sagt til alle kommuner, at de skal kigge deres skolepolitik igennem. Vi skal ændre vores fokus fra tid til resultater og effekt", sagde Erik Nielsen. 

Samarbejdet kan kun blive bedre

Trods det, at han undervejs kaldte folkeskolen den mest betydningsfulde institution i det samlede uddannelsessystem og bemærkede, at alle er enige om, at lærerne udfører et meget vigtigt stykke arbejde hver dag, fik Erik Nielsen ingen klapsalver fra salen under sin tale. Men Anders Bondo tog imod den symbolske fredspibe-invitation til et kaffemøde.

"Lige nu er samarbejdet med KL på et nulpunkt, så det kan jo kun gå fremad", svarede Anders Bondo, da Erik Nielsen var trådt ned fra talerstolen.