Anmeldelse

Du bist dran 3
Du bist dran 3

Du bist dran 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Du bist dran 3" er blevet revideret, så materialet til 9. klasse fremstår nyt og meget inspirerende. Det passer nu til Fælles Mål 2009 og den nye prøveform i tysk, hvor eleverne blandt andet skal kunne mestre samtale og redegørelse.

Fakta:

Titel: Du bist dran 3

Forfatter: Annette Smidt Jørgensen, Tanja Jessing

ISBN: 9788723032645

Type: Bog

Forlag: Alinea

Målet for forfatterne er, at eleverne bliver interkulturelt kommunikativt kompetente. Det vil sige, at de dels er bevidste om, hvordan de tilegner sig sprog, dels har en bevidsthed om, at sprogets brug afhænger af samtalesituationen, og hvem der tales med, men også at de kan give udtryk for tanker, følelser og holdninger. Det er en stor mundfuld, men det lykkes til fulde for forfatterne at gabe over den store opgave. 

Med en virkelig god Lehrerguide bliver man med sikker hånd ført hen til forfatternes pædagogiske intentioner. De pædagogiske tiltag såsom cooperative learning, læringsstile, Stationenlernen og så videre beskrives grundigt. Dermed vil en ikke så erfaren tysklærer føle sig klædt på til undervisningen. Samtidig indeholder Lehrerguiden det daglige værktøj i form af en nyttig side for side-vejledning.

Der arbejdes aktivt med elevernes egne læringsmål og evaluering for eksempel gennem portfolio. Tanken er, at man lærer sproget ved at bruge det aktivt. Opgaverne med udgangspunkt i cooperative learning imødekommer dette, og den enkelte elev får således mere taletid.

Men er det blot nyt vand på gamle flasker, for "Du bist dran 3" findes jo allerede? Nej, det kan man bestemt ikke sige. Ved blot at købe nye opgavebøger fås et "nyt" system, der matcher Fælles Mål 2009 og den nye prøveform i tysk. Det nye vand smager bedre, giver aktualitet og er en mere sikker vej til kommunikativt kompetente tyskelever.

Powered by Labrador CMS