Fond kæmper fortsat for at få gjort flexuddannelsen permanent Trods en positiv evaluering og opfordringer fra virksomheder og kommuner er det endnu ikke lykkedes Glad Fonden at få etableret den erhvervsrettede flexuddannelse som et fast tilbud. Nu presser fonden på med en konference om uddannelsen, men undrer sig over en udmelding fra ministeren.
Blog Inklusion - også for børn? Betyder de nye politiske signaler om inklusion, at det nu er slut med økonomisk kassetænkning? At vi nu tager udgangspunkt i det enkelte barns forudsætninger?
Minister: Sammen om skolen kommer til at flytte folkeskolen mere end 10 reformer KL, børne- og undervisningsministeren og Lærerforeningen er klar til viske tavlen ren og rydde helt op i fagtrængsel, krav og Fælles Mål for folkeskolen - men Pernille Rosenkrantz-Theil hælder til gengæld umiddelbart KL's drøm om at lukke folkeskolens 10.-klasser ned af brættet
Debat Leder: Inklusion kræver samarbejde Hvad gør vi, når der ikke findes en best practice for inklusion? Vi lærer af de vigtigste ingredienser de steder, hvor det lykkes at være skole for næsten alle. Hanne Birgitte Jørgensen
Få nyheder om specialpædagogik i din indbakke Folkeskolen.dk/specialpædagogik er et alsidigt univers, som både henvender sig til dig, der har specialundervisning for børn, unge eller voksne som arbejdsområde, og til dig, som har elever med særlige behov i almenklassen.
Tilmeld dig nyhedsbrev fra folkeskolen.dk/ specialpædagogik E-mail-adresse E-mail når der er nyt E-mail med opsummering hver 14. dag Du kan altid framelde dig igen. Vores nyhedsbreve indeholder annoncer.
Vær med i samtalen Send dit specialpædagogik-indlæg (gerne med portrætfoto) til debat@folkeskolen.dk ( se folkeskolen.dk's debatregler her)
Intensivt forløb til ordblinde elever giver vedvarende positive effekter Intensive kurser for ordblinde elever med opfølgning på elevens skole giver en vedvarende positiv effekt, viser en ny ph.d. Både elevernes læsefærdigheder og trivsel øges markant og vedvarende som følge af det særligt tilrettelagte forløb hos Kompetencecenter for Læsning i Aarhus.
Blog Er det vigtigst at kunne kommunikere eller at tale dansk? Mange børn med autisme kommunikerer lettere på engelsk end på dansk, er det et problem eller en fordel?
Blog Hvordan vurderer du elevers arbejdsindsats? Det, skoler vurderer, driver så meget af det, de gør. Og vi har brug for, at fokuserer på, hvordan elevernes faglighed, men også hvordan de udvikler vedholdenhed, kreativitet og samarbejde.
Anmeldelse: Mentalisering i nye klæder Bogen er en opdatering på “Mentalisering i mødet med udsatte børn” som udkom i 2012. Teksten er den samme i hovedtræk, men der er kommet noget mere med omkring traumer og PTSD.
Nordjysk skole inkluderer 97 procent Det tjener børn bedst at gå i skole i lokalsamfundet. Det er lærere og ledere på Danmarks nordligste skole enige om. De bestræber sig på at inkludere så mange som muligt ud fra et tydeligt mindset, massiv opbakning fra ledelsen og vedvarende udvikling af lærernes kompetencer.
“Vi taler aldrig dårligt om eleverne” En trivselslærer på næsten fuld tid, observation af hinandens undervisning og individuelle aftaler med eleverne styrker inklusionen på Aalbæk Skole.
Partierne nærmer sig en ny STU-aftale Foreningen Ligeværd frygter, at friheden til at vælge uddannelse fortsat vil blive begrænset.
Topmøde: DLF-formand og ministeren skal diskutere inklusion i Valencia I dag begynder det internationale lærertopmøde ISTP i Valencia, Spanien, hvor undervisningsministre og lærerorganisationsledere mødes for at høre forskere og besøge skoler. I år skal de diskutere inklusion, bæredygtighed og digitalisering baseret på corona-erfaringerne.
Nyt udspil skal få flere med handicap i arbejde Med otte konkrete forslag vil Dansk Arbejdsgiverforening og Danske Handicaporganisationer øge beskæftigelsen blandt mennesker med handicap.