Anmeldelse

Enerådige børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilke forældre eller lærere synes ikke, at de har huset eller klassen fuld af enerådige børn? De fleste forældre i Danmark har, bevidst eller ubevidst, en autoritativ opdragelsesstil, hvilket blandt andet indbefatter, at vi giver vores børn indflydelse på visse dele af deres eget liv. Så her ligger altså kimen til mange af de endeløse diskussioner, forhandlinger og konflikter, vi står i med vores børn, for hvilke dele er det så lige, de skal have indflydelse på? 

Fakta:

Titel: Enerådige børn

Forfatter: Andrew Fuller

Pris: 269 kroner

Sider: 264 sider

Type: Bog

Forlag: Borgen

I bogen "Enerådige børn" finder man mange genkendelige problemstillinger og forslag til nye måder at anskue disse på. Bogen gennemgår seks forskellige typer af enerådige børn, og forfatteren kommer med forslag til strategier og konkrete handlinger, der har til hensigt at ændre fastlåste adfærdsmønstre hos det enerådige barn og i familiens måde at interagere på. Målet er at støtte børnene, så de kan udvikle nye adfærdsformer, samtidig med at man bevarer respekten for det enkelte barns identitet.

Det er befriende at læse en fagbog i den lettere "gør det selv"-genre, som introducerer læseren for synspunkter, der ikke blot er erfaringsbaserede, men også mere videnskabeligt forankret. Både forældre og lærere vil kunne have stor glæde af bogen, der falder på et tørt sted i en tid med tendens til at gribe til smarte helhedsløsninger eller universalteorier i forsøget på at løse de mere grundlæggende udfordringer, der er ved at have børn, der fylder meget og udfordrer vores autoritet som voksne. I denne bog er der ingen nemme løsninger, men til gengæld et væld af muligheder for at komme af med dårlige vaner og fastlåste situationer - en bog, man med fordel kan gemme og slå op i, når "orkanen raser".