Odense sparer på tale-høre-klasser
Når Odense Kommune efter sommerferien overtager driften af centerklasserne for sprog- og talehandicappede børn på Ejbyskolen fra Fyns Amt, bliver en tredjedel af lærertimerne sparet bort.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Odense har sænket prisen med 80.000 kroner per barn i forhold til amtets udgift, skriver Fyens Stiftstidende. Det vil blandt andet betyde, at en del timer, hvor der hidtil har været to lærere, vil der efter sommerferne kun være én lærer til stede. Besparelsen på 1,3 millioner kroner skal i stedet bruges til et videnscenter og til at styrke indsatsen på småbørnsområdet.
"Amtet har hidtil givet et helt utroligt flot tilbud. Nu giver vi et tilbud, der er lidt mindre flot, men jeg tror ikke på, at det skulle give dårligere undervisning. Jeg nægter at tro på, at der bliver tale om forringelser", siger lederen af afdelingen, Elise Pedersen, der også er formand for Socialdemokraterne på Fyn. Men i amtet afviser undervisningsudvalgsformand Carsten Abild (V), at amtet har brugt for mange penge på undervisningen af børn med tale- og sprogproblemer.
Han forudsiger tilsvarende besparelser andre steder i landet, efterhånden som kommunerne overtager opgaver fra amterne.
Skolerådmand i Odense Søren Thorsager taler ikke om nogen besparelse, fordi pengene flyttes til at hjælpe børn med sprogproblemer, før de kommer i skole.