En ny undervisningsminister kan se med friske øjne på læreruddannelsen, håber Line Hjarsø.

Lærerstuderendes ønske til ny minister: Frit linjefagsvalg

Formanden for Lærerstuderendes Landskreds Line Hjarsø håber, at en ny undervisningsminister er klar til at skabe et finansieringssystem, der giver plads til små uddannelsessteder. Hun ønsker, at lærerstuderende får ret til frit at vælge linjefag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Line Hjarsø kender ikke Tina Nedergaard, men glæder sig over, at der kommer en ny undervisningsminister.

"Det åbner op for, at man kan se med friske øjne på læreruddannelsen".

Hvad er de tre vigtigste opgaver hun skal tage at på?

"Det første jeg gerne vil snakke med hende om er det finansieringssystem, som ikke understøtter kvalitetsudbud af uddannelse. Det er et system, som gør det svært for mindre uddannelsesudbud som Skaarup Seminarium og Nørre Nissum at udbyde kvalitetsuddannelse, fordi de er afhængige af antallet af studerende. Der er problemer med den måde resurserne bliver fordelt på".

Line Hjarsø håber også, at hun kan overbevise den ny minister om, at lærerstuderende frit skal kunne vælge, hvilke linjefag, de vil have i løbet af uddannelsen.

"Vi vil meget have løsnet bindingerne på linjefagene på læreruddannelsen. Da man lavede læreruddannelsen i 2007 lavede man bindinger på linjefagene, så de studerende kunne vælge at have to store fag eller et stort fag og to små fag"

Bertel Haarder god til at inddrage de studerende

Hvad har Bertel Haarder betydet for læreruddannelsen?

"Jeg oplever en læreruddannelse, hvor mere er lagt over til markedskræfterne. Der er ingen tvivl om, at der gennem de sidste år er blevet lukket mange læreruddannelsestilbud, og det er noget, jeg håber en ny minister kan få stoppet".

"Bertel Haarder har været rigtig god til at inddrage os som studerende. Jeg har en oplevelse af, at vi har haft mange gode drøftelser, og at han har taget os alvorlig som samarbejdspartner. Det er jeg rigtig glad for, og det håber jeg også den nye minister vil gøre".