Læremidler

Røde Kors vinder Læringsprisen 2023

Undervisningsforløb om krig er "uhyggeligt aktuelle og relevante". I går vandt nødhjælpsorganisationen 25.000 for deres gratis undervisningsmateriale 'Krig og medmenneskelighed'.

Publiceret Senest opdateret

”Der er igen voldsomme billeder fra krigene omkring os. Undervisningsforløbene er uhyggeligt aktuelle og relevante. Men vi er nødt til at tale om krig med vores børn. Vi er nødt til at forsøge at forklare, hvad krig er og hvordan krige opstår. Røde Kors skal faktisk oplyse borgerne i Danmark og alle de andre lande i verden, hvor Røde Kors findes, om reglerne for krig. Det har Forstå og Praxis dygtigt hjulpet os med”.

Sådan sagde kreativ chef i Røde Kors Morten Schwarz Lausten torsdag aften, da han  modtog Læringsprisen 2023 ved en reception i København.

Krig fylder lige i nyheder, på sociale medier og i samtaler med familie og venner, og dermed fylder det også i børn og unges bevidsthed. 

Det er en af grundene til at undervisningsmaterialet 'Krig og medmenneskelighed' blev belønnet med Læringsprisen 2023. Materialet handler om at give børn og unge viden om, hvad krig er, at der findes regler i krig, og at der er voksne, som hjælper uskyldige. 

Der følger 25.000 kroner med prisen, der uddeles af forlaget Lindhardt og Ringhof Uddannelse.  

“Røde Kors har et helt særligt mandat i krig og en enorm viden om og erfaring fra verdens brændpunkter, der gør materialerne nærværende, troværdige og levende. Med de konflikter, vi ser omkring os lige nu, er 'Krig og medmenneskelighed' samtidig et materiale, der er højaktuelt”, lød en af begrundelserne fra direktør i Lindhardt & Ringhof Uddannelse Cliff Hansen". 

Materialeret er gratis og findes i udgaver tilpasset alle trin i grundskolen. Det er lavet i samarbejde med læringsbureaet Forstå og forlaget Praxis, der begge, ligesom Lindhardt og Ringhof Uddannelse, er en del af Egmontkoncernen.

Find materialet her.