Girls' Day In Science bliver nu for alle

I 10 år har den populære kampagne givet piger mulighed for at prøve kræfter med de naturvidenskabelige fag. Men nu skal dagen være for alle og sætte fokus på en bredere diversitet end bare den, der handler om køn.

Publiceret Senest opdateret

Det er en velkendt sag, at kvinder er underrepræsenteret i de naturvidenskabelige fag.

Et af initiativerne til at imødegå den udfordring er kampagnen Girls' Day In Science, der sidste år kunne fejre 10-års-jubilæum.

Men fra i år er det slut med, at dagen kun henvender sig til piger. Nu tager Girls' Day In Science nemlig navneforandring til Science Day og skal for fremtiden være åben for alle.

Det skriver arrangører Naturvidenskabernes Hus i en pressemeddelelse. Af den fremgår det, at det er for at være i trit med tiden og en kønsdebat, der har rykket sig, at kampagnen skifter navn.

Arrangørerne påpeger, at det fortsat vil være nødvendigt med fokus på kønsskævheden i uddannelsesvalg og på arbejdsmarkedet inden for de naturvidenskabelige fag.

"Samtidig er der flere unge, der ikke identificerer sig med de binære køn. Derfor videreudvikler vi kampagnedagen med et bredere fokus på diversitet, og det betyder blandt andet, at alle kan deltage i Science Day i 2023", lyder det i pressemeddelelsen.

Med nyt navn og koncept til Science Day er det ambitionen, at dagen får en bredere diversitet "inden for blandt andet etnicitet, religion og kultur i uddannelse og på arbejdsmarkedet".

”Vi ønsker at bevare alt det, der fungerer godt i det nuværende koncept, så kernen forbliver den samme. Med et bredt fokus på diversitet har vi en stærk og bæredygtig kampagne, som favner alle børn og unge,” siger direktør i Naturvidenskabernes Hus Maiken Lykke Lolck.

Powered by Labrador CMS