Anmeldelse

Xplore Fysik/kemi 7

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Systemet formidler på pædagogisk vis et højt fagligt niveau til 7. klasses fysik/kemi-undervisning. Ved første øjekast kan niveauet virke overvældende, men materialet er godt og velformuleret, og specielt i forbindelse med den online-e-bog, hvor teksten kan vælges læst op, bliver det yderst anvendeligt. I forlængelse af det høje niveau er det positivt at se en lærebog, hvor man ikke er bange for at benytte faglige termer, korrekte diagrammer og tegn og fremmedord, der efter min mening hænger uløseligt sammen med en fagligt høj og udbytterig undervisning i fysik/kemi.

Fakta:

Titel: Xplore Fysik/kemi 7

Forfatter: Søren Storm, Eva Tozki

ISBN: 9788777026126

Pris: 237,50 kroner

Sider: 128 sider

Type: Bog

Forlag: Geografforlaget

Materialet er sammensat med flotte billeder, illustrationer og tegninger, hvilket virker godt og indbydende.

I præsentationen af de enkelte emner drages ofte paralleller til historisk fysik/kemi, der sammen med inspirerende billeder er glimrende appetitvækkere, der gør, at man som læser får lyst til mere.

Materialet følger Fælles Mål 2009 og virker godt og gennemtænkt. Der arbejdes i hvert emne med "Førtanker", "Faglig fordybelse" og "Eftertanker", hvilket grundlæggende virker godt og struktureret. Efter hvert emne lægges der op til at beskæftige sig med forskellige valgopgaver, der relaterer sig til det forgangne arbejde og giver fine muligheder for undervisningsdifferentiering.

For hvert klassetrin lægges op til tværfaglighed med "Xplore Geografi" og "Xplore Biologi".

Elevbogen indeholder gode opgaver, der giver eleverne rige muligheder for repetition og forberedelse til de forskellige lektioner.

Jeg kan kun medgive mine anbefalinger til "Xplore Fysik/kemi 7", der giver andet nyt og godt materiale hård konkurrence.

Powered by Labrador CMS