Debat

Test giver ikke længere sommerferie

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til alle landets skoleelever: Jeg er nødt til at skuffe jer - sommerferien bliver ikke forlænget i denne omgang. Klager herover kan rettes til professor Chresten Sørensen. Han beder mig i sit indlæg i Folkeskolen nummer 8 om at forsvare min besvarelse af et folketingsspørgsmål, hvor jeg skal svare på, hvordan jeg vil sikre, at man kan sammenligne de nationale test i folkeskolen, når eleverne ikke bliver testet på samme dag, men i perioden 1. maj til 29. juni - hvormed eleverne ikke er kommet lige langt i deres læringsforløb.

Jeg svarede, at testene først og fremmest er et pædagogisk værktøj for den enkelte lærer til at kortlægge elevens niveau og behov for støtte. Derfor er der ikke lagt op til en national testdag, og de enkelte test kan og må ikke sammenlignes. Den enkelte elev får hverken et tal eller en figur, som kan sammenlignes med de andre i klassen - men en skriftlig kommentar om elevens niveau.

Testene kan derimod sammenlignes på landsplan fra år til år med henblik på at følge elevernes faglige niveau. De forskelle, der måtte være, som følge af at eleverne bliver testet på lidt forskellige tidspunkter, vurderes at være meget små og at ville udligne sig, når de forskellige år sammenlignes.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Chresten Sørensen slutter ud fra min besvarelse, at eleverne i realiteten ikke lærer noget fra 1. maj, hvorfor de lige så godt kan sendes på sommerferie efter denne dato og allerede 1. april næste år, hvor den nye testperiode begynder. Det er jo noget vrøvl.