Anmeldelse

Klar, parat, historie!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I bogen er der sat fokus på de gode historier i vores fælles fortid og på den enkelte elev. Systemet tager eleven på en kronologisk tidsrejse med en sjov tidsmaskine. En letforståelig tidslinje guider gennem de forskellige perioder og styrker elevens historiske overblik. Der er et rigt fotomateriale, som gør fortiden levende for eleverne og lader dem føle sig som en del af historien.

Fakta:

Titel: Klar, parat, historie!

Forfatter: Søren Elmerdahl Hemmingsen, Hans Hostrup

Serie: Klar, parat, historie

Type: Bog

Forlag: Alinea

Bogen behandler tiden fra 1100 til 1600-tallet. Eleverne introduceres til middelalderen i Danmark, den italienske renæssance og den sorte død. Derudover hører de også om fjerne kulturer i Sydamerika, Indiens og Japans historie, de store geografiske opdagelser, reformationen, Trediveårskrigen og fredsslutningen i 1648.

Vi ser her en bog, som virkelig giver både elev og lærer en fantastisk god oversigt over de forskellige perioder, da tidslinjen efter hvert opslag sammenholdt med det righoldige billedmateriale skaber et kronologisk overblik. Materialet er udarbejdet af kvalificerede folk med dagligt virke i folkeskolen. Det præger hele bogen på positiv vis.

I lærervejledningen veksles der mellem teori og praksis, men uden at lade de teoretiske overvejelser skygge for, at det er historiefagets egenart og elevernes interesse, der står i centrum.

Lærervejledningen er opbygget i enkeltkapitler, der svarer til hvert eneste opslag i elevbogen, så læreren hurtigt og effektivt kan planlægge den pågældende lektion eller modul. Den er forsynet med ni kopiark, som er medvirkende til at fremme elevens kronologiske overblik set i lyset af folkeskolens nye historiekanon. Desuden er der et værdifuldt evalueringsredskab.

Samlet er der tale om et virkelig godt, pædagogisk veltilrettelagt materiale, som bestemt kan anbefales.