Debat

Vedrørende DS og DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er det for meget. Beklager.

De seneste meldinger fra Danmarks Skolelederforening (DS) er helt entydige. Der er ikke længere mulighed for at være fuldgyldigt medlem af DS og samtidig være medlem af DLF. Der lægges fra DS' side ikke op til konstruktiv dialog. Der er ingen tegn på vilje til at medvirke til løsning af de opgaver og problemer, det hele drejer sig om. Der er ikke længere tale om at gå efter 'bolden', men efter 'manden'.

Bruddet med DLF var en stor fejl.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Opfordringen til at melde sig ud af DLF var (og er) en katastrofe.

Opfordringen til ikke at gå ind i skoleledernetværk er ren obstruktion.

Desværre.

Jeg har ikke mulighed for at bruge megen tid på organisationsarbejde. Mit arbejde som skoleleder kræver mig 100 procent, godt og vel. At skulle være part i en 'krig', som kun kan føre til 'jugoslaviske tilstande' er slet ikke mig.

Er det så en løsning at melde sig ud? Jeg har længe været i tvivl, men når DS går efter manden, igen og igen, så har jeg intet valg. Hovedbestyrelsen i DS har truffet valget for mig. Det gør det hele meget lettere.

Jeg betragter mig derfor som værende udmeldt af Danmarks Skolelederforening med øjeblikkelig virkning.

Med venlig hilsen

Bjarne Tønnies

Gråsten Skole

Gode, velmenende kolleger fik mig til ikke at afsende brevet. Argumenterne var: Vent og se. Der er stadig mulighed for at bøje enderne mod hinanden.

Siden har jeg desværre oplevet en optrapning af 'krigen'. En ensidig splittelsespolitik fra Danmarks Skolelederforening.

Erkendt. DLF har været længe undervejs! Der er ingen tvivl om, at skolelederes udmeldelse af DLF har spillet en stor, afgørende rolle.

Det er på den anden side tilladt at blive klogere. Det kendetegner gode samarbejdsparter. At erkende en fejl - og rette op på den!

DLF har med de seneste udspil vist, at vi har en fagforening, der vil skolelederne. Det er nu muligt at tilgodese skolelederne inden for DLF på en måde, som ikke mange havde troet for bare et år siden. Ikke engang de mest positive skoleledere.

På amtsplan har vi her i Sønderjylland valgt stærke kræfter til dels at repræsentere os i landskredsen og dels at fremsætte forslag til indhold i amtskredsen. Det giver helt sikkert gode muligheder for at videreføre det skoleledersamarbejde, som er så vigtigt for os og ikke mindst folkeskolen.

Det er mit håb, at skoleledere igen en dag kan samles i en forening. Det mål kan kun nås ved, at DS får tydelige signaler om nødvendige kursændringer. Argumentation er ikke længere mulig. Så er der desværre kun udmeldelse tilbage.

Jeg betragter mig derfor som værende udmeldt af Danmarks Skolelederforening med øjeblikkelig virkning.

Bjarne Tønnies

Gråsten