Undervisningspris på Skolebogmessen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sigurd Barretts undervisningsmateriale, »Sigurd og symfoniorkestret 2«, er sammen med sitet www.kristendomskundskab.dk og et franskmateriale for gymnasiet indstillet til Undervisningsmiddelprisen 2010. Prisen er på i alt 85.000 kroner, som er sponsoreret af fagbladene Folkeskolen og Gymnasieskolen i samarbejde med Undervisningsministeriet, og som fordeles på de tre materialer. Uddelingen finder sted på Skolebogmessen i Roskilde den 11. marts.

På messen vil faglig læsning være et af årets hovedtemaer, og såvel udstillerne som arrangørerne af de mange workshopper lader emnet være den røde tråd i stande og mødelokaler.

Et andet stort tema handler om skønlitteratur. Forskellige, mere eller mindre kendte, børnebogsforfattere bliver placeret i Den Røde Stol, hvor de får mulighed for at præsentere et eller flere af deres værker, der har noget at byde på i forhold til undervisning i skolen. Derudover bliver der en paneldebat, hvor direktøren for Gyldendal Uddannelse Mathias Bruun sammen med tre forskere vil diskutere, hvad det er for en dannelse, medierne i dag bibringer de unge, og om skolen stadig har mulighed for at spille en rolle i de unges dannelsesproces.

Arrangementet - dog uden prisuddeling - bliver gentaget i Århus 14. og 15. april