Henrik Billehøj

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mail fra Henrik skrevet og sendt sent på aftenen var ikke usædvanligt. Men den sidste var anderledes og direkte: »Jeg har fået konstateret kræft«. Alvorligheden var kun alt for tydelig. Og alligevel talte Henrik om at fortsætte sit arbejde.

14 dage gik der, så kom den smertelige meddelelse om hans alt for tidlige død. En stor sorg og et smerteligt tab.

I ni år havde vi et tæt og konstruktivt samarbejde i Branchearbejdsmiljørådet Undervisning og Forskning, hvor han var formand. Respekt og tillid var nøgleord. For Henrik var det afgørende at bygge på enighed og samarbejde mellem arbejdsgivere og medarbejdere. Ikke som mindste fællesnævner, men som en platform for holdbare resultater.

Og Henrik skabte resultater, så der nu er et væld af gode og nyttige redskaber til at udvikle og forbedre lærernes arbejdsmiljø. Vejledninger, dialogspil, websites og meget mere bærer tydelige spor af Henriks indsats.

Henrik var også hoveddrivkraften bag Branchearbejdsmiljørådets særlige indsats for undervisning i arbejdsmiljø. Fordi elevers og studerendes indsigt i arbejdsmiljø i sig selv er vigtig og med til at forberede dem til arbejdslivet.

Med Henrik Billehøjs alt for tidlige død har vi mistet en kapacitet af de helt store. Et smerteligt tab for alle, der er optaget af skoleverdenens arbejdsmiljø. Et stort tab for os, der på vegne af skoleejerne og de kommunale arbejdsgivere er med i samarbejdet med lærerne og Danmarks Lærerforening om arbejdsmiljøet.

Preben Meier Pedersen, chefkonsulent, KL, næstformand for Branchearbejdsmiljørådet Undervisning og Forskning