Anmeldelse

Naturen i Danmark - Det åbne land

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hold da op - et mammutværk på 670 sider, tænker man umiddelbart, når man tager bogen i hånden. Ydermere bliver man oplyst om, at vi har manglet et værk om dansk natur i 37 år, jamen kære læsere, så kan I roligt sætte jer i besiddelse af dette værk.

Fakta:

Titel: Naturen i Danmark - Det åbne land

Pris: 699 kroner

Sider: 670 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Jeg er sikker på, at dette værk til fulde vil dække de næste 37 år. Det er et mesterværk, som alle lige fra skolelæreren, lektoren, økologen, miljøministeren og helt almindelige mennesker kan have glæde af. Det emmer af fortællelyst og en viden om emnet, man bliver helt opslugt af bogen, man bliver kort sagt ét med det danske landskab.

Man kan næsten høre vandets terapeutiske skvulpen mod kysten en dejlig, lys sommeraften, som de kun findes i Danmark. Andre steder mærker man det varme sand mellem sine tæer, og nogle steder holder man fast for ikke at falde ud over kanten. Levende beskrevet, og billederne forstærker fornemmelsen.

Skovsvin, som alligevel næsten aldrig får en bøde, burde tvinges til at læse denne bog højt for hinanden. På den måde ville det stå lysende klart for dem, hvilken tåbelighed de har begået. For det er en superb beskrivelse af Danmarks enestående natur og dyreliv.

Bogen er inddelt i kapitler, som gør, at man kan plukke i stoffet. Den er informativ, og det engagement, de forskellige medforfattere præsenterer i de enkelte kapitler, vidner om en stor og imponerende viden.

Sagt med få ord: Læn jer trygt tilbage og nyd denne levende, spændende og flotte fortælling om vores alle sammens danske natur.