Debat

Pølse for – pølse bag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Såvidt jeg ved, har Bertel Haarder over for Folketingets uddannelsesudvalg beklaget, at han har udtalt sig nedsættende om lærerne og deres fagforening. Ministerens nedsættende bemærkninger var tiltænkt pædagogerne, kan jeg forstå. Så er alt jo godt, og lærerne er glade. I øvrigt er det jo helt rigtigt, at alle disse pædagoger, som oven i købet er socialister og professionelle ballademagere, bare skal fise ind på blå stue og passe nogle flere børn - uden vrøvl. Og så i øvrigt holde kæft. Så kan vi andre få fred til at koncentrere os om at udvikle vidensamfundet med test, elevplaner og andre kontrolforanstaltninger til fremme af konkurrence- og kompetenceevnen.

I den sammenhæng har undervisningsministeren proklameret, at der er afsat 230 millioner kroner til at højne det faglige niveau i undervisningen ved at give lærere og ledere efteruddannelse. Hensigten er, at eleverne skal undervises af en lærer, der er uddannet eller efteruddannet inden for det pågældende fag. Det lyder fornuftigt. Og der er ved gud brug for mere efteruddannelse, efter at regeringen i en årrække har styret den kommunale økonomi så benhårdt, at kommunerne har været presset til at skære ned på efteruddannelsen år efter år.

Men her knækker filmen så. For der kommer - meget overraskende - ikke mere efteruddannelse ud af de 230 millioner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Aftaleteksten mellem regeringen og KL om udmøntningen af pengene er helt klar: Den nye efteruddannelsesindsats skal gennemføres inden for en uændret kommunal udgiftsramme. Citat: »Det betyder, at den nye efteruddannelsesindsats forudsættes at erstatte anden efteruddannelses- og/eller kursusaktivitet«.

Der kommer altså ikke én time mere efteruddannelse ud af Bertel Haarders proklamationer. Ministeren har altid været god til store ord og mediestunt.