Anmeldelse

Supervoksen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De tre 15-årige piger, Rebekka, Claudia og Sofie, er trætte af at blive behandlet som børn i de voksnes verden. De opfinder deres eget ritual, der kort går ud på at udfordre hinanden i at gennemføre seksuelle opgaver på tid. Mislykkes missionen, venter der hårde straffe i form af at klippe sig selv skaldet eller få sendt nøgenbilleder ud på sms til alle skolens elever. Udfordringerne er dog ikke altid lige til at kontrollere for pigerne: Rebekka er faretruende tæt på at blive voldtaget af en voksen mand på et hotelværelse, Claudia får en flok piger fra 3.g på nakken, og for blide Sofie vækker et tungekys med en pige følelser. Pigerne får flyttet personlige grænser, men mest af alt skaber legen indbyrdes splid, magtkampe, ydmygelse og fortrydelse.

Instruktøren Christina Rosendahl har tidligere instrueret dukumentarfilmen "Stjernekigger" og novellefilmen "Fucking 14". Med "Supervoksen" har hun skabt en særdeles vellykket ungdomsfilm, der i tematik og udtryk er nutidig, nærgående og udfordrende. Filmen rejser en række etiske spørgsmål, hvilket gør den velegnet til brug i undervisningen. Den appellerer til eftertanke og debat i klasseværelset fra 7.-9. klasse.