Anmeldelse

Mine første akvariefisk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der udgives mange bøger om kæledyr, også akvariefisk - og som oftest må skolebibliotekaren støtte sig til lektørudtalelserne, når der skal foretages nyindkøb.

Dette forfatternavn taler dog for sig selv: Hvad har den mand efterhånden ikke begået af børnefaglitteratur om snart sagt hele kæledyrsriget - fra fugl til fisk, fra krybdyr til kaniner?

I denne bog bliver man da også på den begrænsede plads godt vejledt i, hvordan man indretter et akvarium for første gang. Her er gode råd om køb af akvarium, tilplantning, fiskearter, foder, udstyr - formentlig alt, hvad begynderen har brug for. Forfatteren henvender sig til barnet i et fortroligt sprog, der dog kræver (hjælp fra) en rutineret læser, hvis de relevante informationer skal trækkes ud af teksten. Der præsenteres nemlig så mange facts på de få sider, at man efter den relativt fyldige omtale af fiskearterne kunne have ønsket sig en mere skematisk opstilling over indholdet.

Teksten er sat i to overskuelige spalter med fritskrabede billeder. Pointen med dette layout er at give tydelige illustrationer af de enkelte fisk; men det virker altså lidt glansbilledagtigt.

Skulle novicen vove et par kommentarer til det faglige: Hvordan véd man, at det er dafnier, man rent faktisk har fanget til sine fisk - dér er jo ingen billeder? Og hvordan bruges en simpel plasticslange til at tømme et akvarium for vand?

Bogen er velegnet til "privat" brug, eller hvis der i klassen eller på fritidshjemmet "går fisk" i planerne for indretning.