Anmeldelse

For sejl i 1000 år

Lærervejledning/Undervisningsmateriale/Kulturavis

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet består af en cd-rom, en lærervejledning og en kulturavis.

Cd-rommen indeholder spændende muligheder for at træne historiske, sproglige og samfundsmæssige opgaver og lave projektarbejde. Den indeholder opgaver inden for følgende fag: Dansk, fysik, billedkunst, historie, musik, idræt, drama, skuespil, sløjd, geografi, og en tidslinje som kronologisk oversigt samt en lærervejledning.

Der er tale om meget enkle opgaver, som kan anvendes fra 6. klasse. I lærervejledningen findes svarene på de enkelte spørgsmål. Meget anvendelig i flere sammenhænge.

Kulturavisen indeholder korte artikler fra vikingetiden til 1800-tallet. Hver artikel indeholder en faktaklumme, som giver en tidsmæssigt oversigt over vigtige historiske begivenheder i perioden.

Avisen anvendes sammen med cd-rommen og udgør her et godt supplement.

Lærervejledningen uddyber de enkelte perioder med baggrundsmateriale samt opgaveforslag til projektarbejde. Der er tale om spørgsmål, som eleverne kan arbejde videre med for at finde en problemformulering og herefter starte et projektorienteret arbejde. Udformningen kræver dog, at læreren her er temmelig meget på banen, for at det skal lykkes.

Hele materialet er spændende og giver mulighed for at arbejde med historien set fra en anden synsvinkel end ellers.

Kan fint anvendes fra 6. klasse.