Debat

Sangen lever

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 45 skriver Bent Pedersbæk Hansen, at han er bekymret for, om børn kan synge, og om de gør det, også uden at de optræder eller har musiklæreren ved klaveret. Den bekymring deler vi i Folkeskolens Musiklærerforening ikke. Dagligt ser og hører vi heldigvis en masse eksempler på det modsatte.

Vi er helt enige i, at vi har en fælles dansk sangskat, som skal holdes i live og bruges. Netop det er jo også en vigtig del af musikundervisningen og en del af det, musiklæreren har ansvar for.

Tak for opfordringen til, at vi skal udarbejde en sangliste. Ideen er god og ikke ny for os for det er faktisk allerede gjort. Vort medlemsblad, »Dansk Sang«, nummer 4, 2001/02, havde et tillæg, hvori der var et forslag med 120 sange. Listen var udarbejdet af vores pædagogiske udvalg. Den var ikke ment som definitiv, men er til stadig diskussion og revision.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I virkeligheden er den bedste »liste«, vi har, selve sangbogen »Dansk Sang«, som er udgivet på vort forlag. Sangbogen indeholder et meget bredt repertoire af de væsentlige danske sange og salmer, og heri findes den store fællesnævner for den danske sangskat. Kompetente folk reviderer løbende indholdet, hvilket resulterer i revideret udgave hvert syvende-ottende år. Dermed sikres både alsidigheden og fornyelsen.

Jeg er også sikker på, at Bent Pedersbæk Hansen i sangbogen »Dansk Sang« vil kunne finde de sange, han foreslår som en fælles »basis« i sangskatten.

Forkortet af redaktionen