Folkeskolens leder:

Et godt tilbud

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Han har sagt det adskillige gange, Kjeld Hansen, de kommunale arbejdsgiveres politisk ansvarlige for overenskomstforhandlingerne: Kommunerne kan ikke holde til, at de ansatte ikke trives med aflønningsformen.

I sidste uge viste Folkeskolen, hvor mange fejl der opstår i lønberegninger og pensionsindbetalinger. Ikke fordi de er udygtige eller uvillige på rådhuset. Men fordi lønsystemet er ugennemskueligt med alt for mange lokale gesvejsninger.

Mens de indledende forhandlinger om næste overenskomst er totalt mørklagt, kan det være på sin plads at minde om, at det er muligt at komme af med den stive tids- og regnearksrøvende Ny Løn. Hvis KL vil, kan kommuner og skoleledere slippe for en masse bureaukrati og endeløse lokale forhandlinger og få frigjort tid til mere fornuftige opgaver. Lærernes repræsentanter har nemlig spillet ud med et forslag om en helt enkel lønmodel, der passer til lærerarbejdet.

Det er et godt tilbud, som kan blive til gavn for både dem, der skal have lønnen, og dem, der skal udbetale den.

-th