Elevaktion på seminarium

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De sidste tre år, når rektor Thøger Johnsen har budt nye studerende velkommen til Frederiksberg Seminarium, har det været med løfter om, at det første spadestik til seminariets rygepavillon skulle tages inden for få måneder. Der er aldrig sket mere, selv om både rygepavillon og istandsættelse af gårdmiljøet er godkendt af bestyrelsen. Gården er fyldt med byggerester fra en fire år gammel tilbygning.

Nu er de studerende trætte af brudte løfter og en rodet gård. Derfor greb de selv til spaderne tirsdag den 13. november. Her stod den nydannede forening 'Hjælp Thøger med at få seminariet til at køre' bag en elevaktion. Foreningen, der består af syv lærerstuderende, havde besluttet selv at bygge rygepavillonen. Ud over at skaffe et længe ønsket sted til rygerne var meningen med aktionen at provokere og protestere mod tomme løfter.

Det hele skulle være en overraskelse, men en journalist havde tippet rektoren. Derfor stod han selv i gården og smilede, som om det var hans egen idé, da byggearbejdet begyndte. Det fortæller en af projektets bagmænd Christian Stride til Folkeskolen.