Debat

Gå af

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For det første:

Når du, Anni Herfort, og flertallet i hovedstyrelsen tilsidesætter en kongresbeslutning (forringelse i forberedelsestiden er konfliktgrund) og derved scorer nyere tids største selvmål for os, der leverer folkeskolens kerneydelse: undervisning, skal det have en konsekvens, men jeg ved da godt, at du/I har været lige så godtroende som vores kredsstyrelse og undertegnede.

For det andet:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Overenskomst 2002, hvor det tabte skal vindes tilbage, må forberedes nu!

Det er en kendsgerning, at i en forhandlingssituation i dagens Danmark tæller vægtige argumenter mindre end opinionen om vores sag (jævnfør jeres egen angst for, at KTO-forliget (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) skulle falde og derved give sygeplejerskerne mulighed for at få mere af lokallønspuljen på bekostning af DLF). Hvor mange helsidersannoncer i boulevardpressen kan vi spare, hvis du toner frem i den bedste sendetid og begrunder din tilbagetrækning? Og tænk, hvis du skulle blive ugens profil - så tror jeg, at vi sparer public relation-penge til et par ugers konflikt (eller hvad med kontingentnedsættelse for de sparede penge).

Da det virker, som om du/I prøver at tørre kritikken af på kredsenes manglende forhandlingsevne, vil jeg lige nævne, at de fire ekstra katedertimer, som jeg selv har fået (i forhold til udregning på den gamle måde), ikke skyldes dette. I Nyborg får vi for eksempel 20 minutters ekstra forberedelsestid per time over de 600. I øvrigt: Decentral udmøntning uden decentral konfliktmulighed holder vist ikke i længden?

Nytænkning søges!

Gert Vinkel

Nyborg