Sprogkrig

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Spogsam (den faglige forening for sprogfagene, Redaktionen) har ikke været åben over for de synspunkter, som fransk fagudvalg har fremført, og vore argumenter er ikke blevet taget alvorligt', skriver Lina Nielsen i en pressemeddelelse til Folkeskolen.

'For os ser det ud som om, Sprogsam ikke betragter fagene som ligeværdige, men udelukkende varetager interesser for engelsk og tysk (. . .) Vi ønsker ikke længere kun at være redskab uden indflydelse på væsentlige beslutninger', hedder det i meddelelsen. Udvalget nedlægger derfor sit hverv per 3. november.

Det passer ikke, svarer Sprogsams konstituerede formand Nanna Feilberg i en anden pressemeddelelse.

Fem af seks medlemmer i udvalget har ønsket at træde ud, og ' det vil sige, at det er ikke fransk fagudvalg, der nedlægger sit hverv, men enkeltmedlemmer, der ønsker at udtræde'.

Ifølge Nanna Feilberg betyder det, at Sprogsam viderefører fransk fagudvalg efter vedtægterne, og der vil snarest muligt blive valgt nye medlemmer.