Debat

OS64 til læsevurdering

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

OS64 og OS120 står for ordstillelæsningsprøver med henholdsvis 64 og 120 ord. Det drejer sig om en revision af OS400, der står for ordstillelæsningsprøve med 400 ord, og som udsendtes i 1968 af undertegnede sammen med Søren Peter Bording Petersen.

Gennem årene 1978-82 blev OS400 omarbejdet til de to prøver OS64 og OS120. Der blev udgivet en vejledning til prøven. Jeg stod som leder af det meget omfattende projekt. Første udgave af vejledning til prøverne blev udsendt i 1983 af Arne Søegård, Svend Hesselholdt, Svend Kreiner, Jørgen Christian Nielsen, Anders Poulsen og Søren Spelling.

I Folkeskolen nummer 43 omtaler Birgitte Borgen Marcussen vejledningen til OS64 på følgende måde:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

'Matematisk er talbehandlingen direkte forkert: procentberegningens grundlag skifter fra elev til elev. Af danskdidaktiske grunde og af matematiske grunde må OS64 derfor skrottes som evalueringsværktøj til skolefaget dansk'.

Min bemærkning til det må være, at enten kan Birgitte Borgen Marcussen ikke udtrykke sig skriftligt, eller også har hun ikke læst vejledningen. Endelig er der den mulighed, at hun ikke kan forstå blandt andet de matematiske forklaringer.

Arne Søegård

Virum