Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Permanent skoleradio

Radiorådet har vedtaget at indstille til ministeriet, at skoleradioordningen, der har været gennemført som forsøgsordning siden 1947, og som udløber april 1950, gøres permanent.

Skoleradioens leder, programsekretær Valdemar Christensen, udtalte for nylig: 'Det er ikke hensigten, at radioen som undervisningsmiddel skal erstatte lærerkræfterne. Målet er at danne et supplement til den sædvanlige undervisning. Ganske fejlagtigt er det også, hvis nogen tror, at radioen skal være en sovepude for lærerne. Tværtimod kræver det forberedelse at aflytte en udsendelse, hvis man skal have det fulde udbytte af den'.

Folkeskolen nummer 47

november 1949

For 25 år siden

Danskundervisningens krise

Mogens Jansen - danskundervisningens opmærksomme registrator og vågne samvittighed - har givet udsendelsen af det nye faghefte i dansk et alvorligt ord med på vejen.

Han gør opmærksom på, at danskundervisningen på grund af tidnød befinder sig i en krisesituation, at det ny faghefte rummer en lang række klasselærerfunktioner, og at de sociale opgaver i skolen vokser i omfang. Han fremhæver den nøgleposition, danskundervisningen indtager i skolen. Elevproblemer her slår ind i skolens øvrige fag, og elevproblemer i andre fag registreres i danskundervisningen. Han kræver en øjeblikkelig handling. Midlet er tid - tid og atter tid - siger han - og genopfrisker det klageskrift, som læsepædagogerne i 1970 sendte undervisningsministeren i anledning af, at danskundervisningen blev nedskåret fra 33 til 24%, og hvori man gør opmærksom på positive modforanstaltninger, der kan imødegå de skadevirkninger man ellers må forvente - og som man nu er i gang med at registrere. Den fornyede, alarmerende appel fra læsepædagogerne har haft betydelig gennemslagskraft i dagspressen.

Folkeskolen nummer 47

november 1974