Anmeldelse

Den Kolde Krig / Holocaust / Vietnamkrigen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det første kapitel giver i alle bøgerne baggrunden for bogens tema. Baggrunden for Holocaust, årsagerne til den kolde krigs opståen, Vietnamkrigens baggrund fra anden verdenskrig. Herefter følger de enkelte konflikters optrapning, hvem der var de implicerede parter, konflikternes kulmination, konflikternes afslutning og endelig en afsluttende status.

I alle bøgerne finder man desuden en tidslinie, der kan hjælpe med at give læseren et overblik sammen med de ledsagende oversigtskort. En ordliste kan også hjælpe læseren med at forstå udtrykkene i bogen. Det samme kan afsnittet "flere informationer", som giver mulighed for at søge videre i bogens tema i andre bøger og udvalgte internetsider. Endelig afsluttes bøgerne med et stikordsregister, som gør det muligt at anvende bøgerne som opslagsbøger, hvis man kun ønsker oplysninger om delemner i bogens indhold. Alle bøgerne bliver ledsaget af en række samtidige illustrationer, som fint underbygger indholdet. Man finder også en række tekstbokse med overskriften "Stemmer fra fortiden". Her finder man citater fra implicerede personer i begivenhedernes samtid. Disse kan også medvirke til en forståelse af og diskussion om årsagerne til de beskrevne handlinger.

Bøgerne henvender sig på grund af den rimeligt svære og omfangsrige tekstmængde primært til skolens ældste elever, som her kan finde grundlæggende oplysninger om de tre emner, når man arbejder med emner som anden verdenskrig eller konflikter i efterkrigstiden. Men også deres lærer kan med fordel starte med disse bøger, hvis man mangler overblik over et af de tre emner. Derfor bøger, som godt kunne finde deres plads på skolens bibliotek.