Debat

Lærernes a-kasse på ret kurs

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forbedret medlemsservice. Acceptable ventetider på telefonen. Penge til tiden. Og ingen sagsbunker i a-kassens system. Sådan er status i Lærernes A-kasse, dlf/a.

Det er en helt anden situation end for et år siden, hvor der hen over sommeren var konstateret en dårlig serviceoplevelse for en del medlemmer. Udvidelsen af a-kassen med næsten 20.000 medlemmer i foråret 2004 havde simpelthen medført en forøgelse i sagsmængden langt ud over det forudsete.

I dlf/a's hovedbestyrelse var der enighed om, at medlemsservicen skulle forbedres på en lang række områder. Alle telefonopkald skulle besvares inden for en fornuftig tid. Penge fra a-kassen skulle udbetales hurtigere. Og sidst - men ikke mindst - skulle der være hurtigere svartider på alle henvendelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Derfor besluttede hovedbestyrelsen etablering af et nyt telefonsystem med udvidet bemanding i telefonåbningstiden. Antallet af medarbejdere blev forøget og medlemsadministrationen forbedret. Samtidig blev der igangsat en omfattende udvikling af den elektroniske service, da mange medlemmer både kan og vil betjene sig selv via internettet. Det har ubetinget været en succes. Over halvdelen af de blanketter, dlf/a modtager, kommer nu ind via nettet. Det giver en nem og hurtig betjening for det enkelte medlem. Og det frigør personaleresurser til den mere personlige medlemsbetjening.

dlf/a's medarbejdere har ydet en flot indsats for at effektuere forbedringerne. Og vi kan heldigvis konstatere, at tiltagene virker. Selv i sommerperioden med ekstraordinært mange medlemshenvendelser har det generelt været muligt at give en tilfredsstillende medlemsbetjening.

Det sker selvfølgelig, at vores service i enkelte tilfælde ikke lever op til de høje servicemål, hovedbestyrelsen har sat. Det er uundgåeligt, når titusindvis af sager skal ekspederes. Men medarbejderne i dlf/a vil fortsat gøre alt, hvad der er muligt, for at give medlemmerne en optimal service. Og hovedbestyrelsen tager fat om de konkrete problemstillinger og får løbende forelagt oversigter over sagsbehandlings- og telefontider, så vi kan følge op med yderligere tiltag.

Sidste år erkendte vi åbent, at situationen ikke var tilfredsstillende. I år kan vi med tilfredshed konstatere, at der er sket en markant forbedring af dlf/a's medlemsservice. Det er et godt afsæt for yderligere udvikling, så vi kan fastholde målet om at være en af landets bedste a-kasser, samtidig med at vi fortsat er en af de billigste.

»Markant forbedring af dlf/a's medlemsservice er et godt afsæt for yderligere udvikling, så vi kan fastholde målet om at være en af landets bedste a-kasser, samtidig med at vi fortsat er en af de billigste«