Debat

Det er ganske vist

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Har I hørt det? Har I hørt det? Elever i Albanien og Rusland har bedre mødedisciplin end danske skoleelever i 9. klasse. Det er ganske vist. OECD er kommet med en ny undersøgelse om tilstanden i den danske folkeskole.

Straks slår hele etablissementet til.

Undervisningsministeren håber, at »undersøgelsen må ruske op i dem, som bliver ved med at begrunde et lavere fagligt niveau for danske elever med, at de danske børn skal være glade for at gå i skole«. Professor Niels Egelund har »aldrig hørt om, at der skulle være problemer med fravær i skolen, men eleverne har svaret rigtigt og ærligt i undersøgelsen«, siger han og understreger, at der ikke kan sættes spørgsmålstegn ved OECD-undersøgelsens kvalitet. Danske skoleelevers talsmand Martin Justesen er rystet. Ifølge ham skyldes pjækkeriet, at nogle kan have problemer med bestemte timer og undervisere. Vores egen formand er tvivlende over for undersøgelsen. Han er meget overrasket og har aldrig oplevet, at en tredjedel af eleverne pjækkede.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Socialdemokraten Carsten Han­sen mener ikke, det er acceptabelt, at vi ligger under Albanien i fremmøde. Louise Frevert fra Dansk Folkeparti forlanger sanktioner, for eksempel må pjækkende elever gå en klasse om eller op til ekstra eksamener.

Undervisningsministeren supplerer sine udsagn med, at hun vil komme med centralt fastsatte regler om, hvordan kommunerne skal gribe ind over for pjæk.

Formanden for KLs Børne- og Kulturudvalg Bjørn Dahl udtaler, at »det er klogere med en kærlig opsang til skoler og forældre«.

Det er alt sammen ganske vist eller var det i hvert fald indtil meddelelsen kom om, at OECD- undersøgelsen var behæftet med alvorlige fejl.

Nu rummer vores paratviden både Nakskov og Albanien, så noget får vi vel ud af det, hver gang folkeskolen sættes til debat.