Ikke nogen hitliste

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venstres næstformand, Lars Løkke Rasmussen, er rasende over ikke at få offentliggjort en hitliste med navne på kommuner og klasser, der har deltaget i Danlæs-undersøgelsen. 'Problemet er sådan set bare, at hans raseri i det store og hele er ubegrundet', skiver undervisningsminister Margrethe Vestager den 22. oktober i Frederiksborg Amts Avis.

For 'undersøgelsens resultater er ikke hemmelige. Det står enhver af de deltagende 75 kommuner frit at offentliggøre deres resultater . . .' og 'hvis kommunerne ikke kan stole på Danmarks Pædagogiske Institut i denne sag, hvordan skal samarbejdet så foregå i fremtiden', spørger hun. Udviklingen af folkeskolen handler om 'tillid mellem elever, forældre, lærere, politikere og forskere'.

'Hvor ville det være rart, hvis Venstre ville holde børnenes tarv højere end den ideologiske fane', skriver undervisningsministeren og understreger, at det 'aldrig har været meningen, at undersøgelsen skulle bruges som hitliste'.