Hartvig Neumann

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere lærer Hartvig Neumann er død, 78 år.

Hartvig Neumann stammede fra Lintrup i Sønderjylland. Han var oprindelig uddannet som maler og havde i flere år egen virksomhed i Føvling, men en arbejdsulykke tvang ham til at skifte job, og han uddannede sig derefter på Esbjerg Seminarium.

I 1959 fik han sit første embede og blev lærer ved Notmark Skole på Als. Da skolen i 1969 blev nedlagt, flyttede han til Fryndesholmskolen i Fynshav.

Ved begge skoler underviste han i sine hovedfag: tysk, sløjd, historie og matematik. Med en stor og engageret indsats gav Hartvig Neumann sine elever et solidt og gedigent grundlag i disse fagområder. - Ved begge skoler udviste Neumann altid positiv forståelse og god medleven for pædagogisk udviklingsarbejde. Loyalt og engageret gik han ind for tiltag, der betød fornyelse.

Hans håndværksmæssige kunnen kom også skolerne til gode, villigt og utrætteligt arbejdede han med de praktiske ting ved skolens arrangementer, en stor og slidsom indsats, der fortjener den største anerkendelse.

Efter sin pensionering i 1989 blev Hartvig Neumann lige så aktiv som hidtil, især inden for Ældre Sagen. Her skal især fremhæves hans mange rejser, der gav hans otium et særdeles lødigt indhold. I kraft af sin store historiske viden blev rejserne gjort med fin indlevelse og stort engagement.

Hartvig Neumann fyldte også meget i sin kernefamilies bevidsthed, og savnet efter ham vil blive stort. Vi vil mindes Neumann som en særdeles god og loyal kollega.

Æret være hans minde.

Aage Pedersen

tidligere skoleleder

ved Notmark og Fryndesholm Skoler