Debat

Brug for aktive medlemmer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Torben Thomsen (Folkeskolen nummer 42). Du skriver, at ingen toneangivende systemfolk tror på et direkte medlemsdemokrati, og ønskede blandt andet, at foreningens formand vælges ved urafstemning.

Jeg tror, at jeg delvis gav dig svaret på valgmødet i Aalborg, hvor jeg gav udtryk for, at jeg er enig i, at formanden i Danmarks Lærerforening vælges ved urafstemning.

Vi har i høj grad brug for aktive medlemmer. Decentraliseringen har medført, at en stigende del af foreningens politik skal udmøntes på den enkelte skole.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det kræver aktive medlemmer, og det kræver en ledelse, der i langt højere grad formår at formulere en klar politik og strategier, der vinder genklang i medlemmernes hverdag. Hvis medlemmerne har svært ved at genfinde sig selv i den politik, der bliver ført fra centralt hold, vil det uundgåeligt give passive medlemmer.

Anders Bondo Christensen

formandskandidat