Asta Korsholm

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Asta Korsholm døde torsdag den 7. oktober efter lang tids sygdom. Asta, som nåede at blive 47 år, efterlader sig sønnen Jon.

Asta var uhyre vellidt af både elever og kolleger som det varme, rummelige og accepterende menneske, hun var. Hun arbejdede til det sidste pligtopfyldende, velforberedt og med tanke på den enkelte elev på trods af egne store sorger og problemer.

Især hendes engagement og varme over for de nye i vores samfund vil længe blive husket på skolen og i de etniske grupper, hun kom i kontakt med.

Gennem sygdomsforløbet har vore somaliske familier, trods trosforskelle, bedt indtrængende til Allah om Astas sejr over sygdommen.

Asta havde en dybfølt fornemmelse for, hvad der var ret og forkert. Hun var direkte i alt, hvad hun foretog sig, både i arbejdet og på det private plan.

Livet gav Asta mange knubs, men alligevel var hendes grundsyn optimistisk. Hun valgte altid kærligheden og det gode i ethvert menneske. Gennem hele sygdomsperioden var hendes mod og styrke, selv når sygdommen sled værst i hende, en inspiration for alle, hun kom i berøring med. Vores tanker går til Jon og Astas forældre og søskende.

Æret være Astas minde.

Personalet på Rismølleskolen, Randers