Debat

Arbejdsgivere ser på tal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bent Fisker (Folkeskolen nummer 40) har ret: hvis det ikke er i overensstemmelse med overenskomsten, at kommune efter kommune i øjeblikket læsser større arbejdsbyrder på lærerne, så lad os straks se DLF indlede en voldgift mod Kommunernes Landsforening.

Med stor sikkerhed kan det imidlertid siges, at en sådan sag aldrig kommer, for den ville blive tabt med et brag. Sagen er jo, at DLF's ledelse har indgået en aftale, hvori man ser en ånd, der muligvis tager sig godt ud i deres verden, men vores arbejdsgivere ser på bogstaver, og i virkelighedens verden er det dem, der tæller. Det kommer vi desværre nok til at acceptere.

Hvad der derimod er svært at acceptere, er de mere og mere håbløse forsvar for overenskomsten, vi må lægge øjne og øren til fra jer, der agiterede for denne aftale. Hvor ville det dog klæde jer at indrømme, at I var naive og tog fejl. Det ville trods alt tjene jer til ære.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alternativet er langt værre, for hvis I var helt bevidste om konsekvenserne, da I opfordrede medlemmerne til at blåstemple de økonomisk trængte kommuners rovdrift på lærerne, ja så er det aldeles diskvalificerende og ganske æreløst.

Under alle omstændigheder må vi snarest have en kompetent ledelse, der varetager lærernes interesser.

Peter Goltermann

Fuglebjerg