Debat

Gratisarbejde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 42 mener Bent Poulsen, at jeg har omtalt lokalaftalen om arbejdstid i Sønderborg og omegn for negativt.

Når man via et forsøg fratager lærerne deres overenskomstmæssige ret til betaling for en ugentlig mellemtime, skal en lærer i Sønderborg arbejde op til 40 timer mere årligt end en lærer i for eksempel Svendborg for samme løn.

Altså indgås en aftale om forskellig løn for samme arbejde, hvilket undrer mig set i sammenhæng med debatten om decentral løn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For mig at se vil der således være tale om gratisarbejde.

Min største bekymring går imidlertid på de overenskomstmæssige konsekvenser, idet en Sønderborg-aftale fuldt udnyttet vil betyde, at man for hver 42. lærer på fuld tid kan spare en lærerstilling.

Regn selv ud, hvad det betyder på landsplan.

At man i Sønderborg har fået en lang række fordele med til lærerne er ingen undskyldning, da vi er mange kredse, der har tilforhandlet lignende fordele uden at levere gratisarbejde.

Til Bent Poulsens parallelisering mellem Sønderborg-aftalen og fire slidte dæk med en næsten ny Audi ovenpå kan jeg kun sige: 'Vi er mange, der har købt Audi, men af hensyn til vore passagerers sikkerhed mod udskridning har vi - uden beregning - forlangt nye dæk med i købet'.

Men trods alt - god fart.

Torben Møller Petersen

formand, Sydfyns Lærerkreds