Debat

Så kan de jo så meget andet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvfølgelig er det uanstændigt, at en avis, som omtalt i Folkeskolen nummer 38, kalder unge mennesker for dumme, blot fordi de har været udsat for en folkeskole, der gør en dyd af at opdyrke faglig uvidenhed. Men det er også uanstændigt at kaste skylden for fordummelsens fremmarch på kommunalpolitikerne, der hverken har lod eller del i den sande uanstændighed, nemlig udelthedens fagskyende folkeskolelov. Der er problemer med lærlinges grundlæggende skolekundskaber, lyder dommen fra arbejdsgiverside. Fulgt op af fejlskuddet: Fynske kommunalpolitikere lever ikke op til deres ansvar, når det gælder kvaliteten i folkeskolen. Og hvorfor nu dette fejlskud. Jo, det handler nu som altid frem for alt om, at den virkelig skyldige går fri. Som rørsangerparret, der ivrigt fodrer den destruktive gøgeunge, skal vi alle med naivitetens bind for øjnene stå vagt om socialdemokratismens gigantiske uddannelsesødelæggelse. Og når ødelæggelsen bliver synlig, må sagesløse holde for. Den fagundertrykkende udelthed stoppet godt ud med pædagogiske løgne blandt andet om de differentierede undervisningsmuligheder skal for enhver pris holdes fri for anklager. Og så må lokalpolitikerne stå for skud. Og imens sætter vi os sammen i de velsignede team for at styrke os i troen på, at de fagligt udsultede så kan så meget andet. Som konsulent Jytte Reinholdt så trøstende udtaler det: De kan noget og er stærke på andre områder. Og hvor det dog glæder os. Men hvad nytter det, at kommende generationer gøres til eksperter i at nyde solnedgange og debattere fanden et øre af, når det sker på bekostning af det, Danmarks fremtid skal bygges på.

Vagn MadsenBrønderslev

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler