Debat

Næstformandsvalget

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For to måneder siden blev Stig Andersen indstillet som hovedstyrelsens kandidat til næstformandsposten. Siden dengang har der været rygter om to navngivne modkandidater. I nummer 39 erkender de to - langt om længe - at de måske er kandidater.

Det virker, som om de vil meddele kandidaturet på et meget sent tidspunkt, så der ikke bliver mulighed for valgmøder med næstformandskandidaterne. Det vil ikke være rimeligt over for de kongresdelegerede. Og det er påfaldende, at ingen af dem tilkendegiver, på hvilke områder de er uenige med Stig om, hvad der skal være det politiske og ledelsesmæssige grundlag for Danmarks Lærerforening i den kommende fireårsperiode. Det er simpelthen for tyndt, hvis et kandidatur alene begrundes i opfordringer fra nogle kredsformænd, der vil gøre valgene til et fortsat opgør om overenskomstresultatet.

I kreds 137 er der - som i amtskredsstyrelsen for Århus Amt - opbakning til Stigs kandidatur. Det er der, fordi vi kender Stig gennem et mangeårigt, tillidsfuldt samarbejde. Stig er en dygtig og markant foreningspolitiker. Der har altid hos os stået respekt om hans arbejde. Men også i situationer, hvor der har været uenighed, står der respekt om Stigs synspunkter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har hørt Stig udtale, at han er parat til at samarbejde med den formand, som kongressen måtte vælge. Og på medlemsmødet i Århus den 27. september tilkendegav begge formandskandidater klart, at de vil kunne samarbejde med Stig som næstformand. Stigs evner til at formidle et samarbejde er blevet tydeliggjort gennem hans arbejde som formand for hovedstyrelsens faglige udvalg. Han har i hovedstyrelsen spillet en betydningsfuld rolle i udviklingen af foreningens politik. Sådanne evner bliver der i høj grad brug for i den kommende periode.

Som næstformand vil Stig have gode muligheder for at skabe den nytænkning og formidle det samarbejde mellem de modstridende synspunkter, som er altafgørende, hvis Danmarks Lærerforening skal fremstå som en samlet forening, der er i stand til at tackle de kommende års udfordringer.

Anders Christensen

formand for Frijsenborgkredsen

Powered by Labrador CMS