Debat

Ledelsen må gå af

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunernes budgetudspil er ikke til at tage fejl af. Med overenskomsten på lærerområdet i hånden vrider kommunerne mere undervisning ud af lærerne uden samtidig at beskære andre af lærernes arbejdsopgaver.

At dette også sker i KL-forhandler (Kommunernes Landsforening) Ole Andersens hjemkommune (Gladsaxe), fuldender billedet. Anni Herfort Andersen er fornuftigt nok ude med klare udtalelser om, at kommunerne løber fra de pædagogiske aftaler i overenskomsten.

Men sagens kerne er jo, uanset protesterne fra de lokale kredse, at kommunerne gennemfører disse ressourceomfordelinger, som Anker Boye så smukt kalder det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg mener, at lærerne i disse budgetdage bliver ydmyget af kommunerne. Denne ydmygelse tydeliggøres af Anni Herfort i Frederiksborg Amtsavis fredag den 24. september, hvor hun bliver citeret for følgende. 'Jeg havde forventet et mere positivt resultat, end det vi ser her'.

Jamen, du godeste, hvordan kan vores ledelse lave en overenskomst, hvor de har en forventning til den anden parts gode vilje, når vi hele tiden har vidst, at KL ville have os til at undervise mere uden ekstra F-tid.

Vores ledelse burde have vidst bedre og sikret sig en overenskomst, som kommunerne ikke kunne løbe fra.

Alle faresignaler har blinket både før og under overenskomstforhandlingerne. Nu er det blevet til virkelighed. DLF's ledelse må tage konsekvensen og gå af.

Martin Empacher

kredsstyrelsesmedlem

Gladsaxe Lærerforening

Powered by Labrador CMS