Debat

Katastrofalt naivt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste nummer af Folkeskolen opfordrer Torben Møller Petersen foreningens medlemmer og beslutningstagere til at droppe deres analytiske evner og kildekritiske sans - færdigheder, som enhver ansvarlig lærer til enhver tid arbejder for at udvikle hos sine elever.

Eller mener Torben Møller blot, at resultaterne af en sådan tænkning ikke må siges højt, fordi den efter Torben Møllers mening er at sammenligne med foreningsskadelig virksomhed?

Jeg bliver trist over en så åbenlys manglende vilje eller evne til at acceptere, at det netop er de kritiske analyser, vi har brug for i vores fagpolitiske arbejde, og at det bør være resultatet heraf, der danner baggrund for vores beslutninger, og sådan skal det selvfølgelig blive ved med at være!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At Torben Møller så tror, at det er kritikerne i DLF, der har inspireret Kommunernes Landsforening til indhold i deres budgetvejledninger, det er da katastrofalt naivt.

Når nogle kommuner bruger Overenskomst 99 som afsæt for besparelser, gør de det, som vi var en del, der frygtede, de ville gøre - og de gør det, fordi aftalen åbner mulighed herfor. Men bemærk venligst, at det har aldrig været ønsket af aftalens kritikere, at det skulle ske.

Grunden til, at jeg ikke har kunnet anbefale aftalen, er, at den ikke hverken forbedrer eller sikrer den enkelte lærers løn og arbejdsforhold - den gør gode løn- og arbejdsforhold til en mulighed og til et anliggende for den enkelte kommune.

Men efter afstemningen 3. juni vil jeg påstå, at vi alle har arbejdet for at gøre aftalens positive muligheder til en lokal virkelighed.

Det lykkes beklageligvis ikke alle steder. At det skyldes, at mange kommuner ikke har taget 'ånden i aftalen' til sig, samt at aftalen i sig selv er for dårlig, skal ikke ties ihjel, for taberne er lærerne i de kommuner, der forringer lærernes arbejdsvilkår.

Jeg vil opfordre Torben Møller til at stoppe sit moralske oprustningsfelttog og acceptere de demokratiske spilleregler. Enighed gør stærk - javel. Men det må aldrig blive ligegyldigt, hvad vi er enige om.

Lotte Lange

kredsformand i Greve

medlem af hovedstyrelsen

Powered by Labrador CMS