Debat

Før sprogrejser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er det igen tid for farvestrålende reklamer fra diverse firmaer, der arrangerer sprogrejser for unge mennesker i skolernes sommerferie.

På mit skrivebord ligger netop nu 'EU - Internationale Sprogrejser', et katalog med billeder af glade unge fra alle lande, der boltrer sig på stranden, på diskotekerne og i undervisningssammenhænge overalt i Europa og USA. Baggrunden er den, at man ved hurtig tilmelding kan spare 1.000 kroner, hvis man bestiller en rejse inden 1. december.

Den hoppede vi på sidste år.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Min datter, der nu går i 2.g på gymnasiet, var derfor i sommeren 99 på et treugersophold i Brighton med EU - Internationale Sprogrejser. Alt i alt kostede turen vel 12.000-14.000 kroner, og for disse penge fik Marie en tur, hvor ikke ret meget fungerede. Det var både de overordnede arrangementer med rejse, indkvartering og elendig rådgivning om forholdene i Brighton, en meget afkortet og uinspirerende undervisning samt for nogle holds vedkommende problemer med spiritus, hvor der ikke fra ledernes side blev skredet ind, men hvor man tværtimod drak sammen med kursisterne (- og de yngste kursister er altså kun 14 år gamle).

Når turen ikke blev helt umulig, var det ikke på grund af, men på trods af EU. Heldigvis var der andre i samme båd, som kunne finde sammen i et kammeratskab og få dagene til at fungere.

Vi (- og mange andre forældre) har naturligvis rettet henvendelse til EU - Internationale Sprogrejser med krav om at få tilbagebetalt en del af kursusprisen, men vi har foreløbig kun fået en bekræftelse på, at man har modtaget vores klager. Vi havde ikke på forhånd taget kontakt til andre, der havde været med på lignende ture inden for de seneste år, men vi har efterfølgende fået tilkendegivelser af, at vores erfaringer ikke er enestående.

Et godt råd må derfor være: - har I overvejelser om at sende jeres barn/børn på sprogrejse, så spørg jer for hos tidligere kursister og indhent oplysninger om deres erfaringer.

Det samme råd vil fremover blive givet til alle afgangselever på Ulstrup Skole.

Ole Krogh

far til teenagedatter og skoleinspektør på Ulstrup Skole