Debat

Brug for overordnet strategi

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den væsentligste opgave, foreningen står over for lige nu, er virkeliggørelsen af Overenskomst 99. Jeg fandt ikke 'det bedst opnåelige' godt nok. Derfor stemte jeg nej. Men aftalen blev vedtaget, så det er på den baggrund, vi skal kæmpe for ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Både i aftalen om løn og i arbejdstidsaftalen er meget lagt ud til lokale forhandlinger. Derfor skal vi udvikle en overordnet strategi for lokal udmøntning.

For arbejdstidsaftalen er mit udgangspunkt, at der skal være sammenhæng imellem de opgaver, der skal løses, og de ressourcer, der afsættes. Forberedelsestiden skal sikres ved lokale aftaler. Vi skal fastholde kommunerne på formuleringerne i indledningen til arbejdstidsaftalen og i bilag 3 til overenskomsten, 'En skole på vej'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved udmøntningen af lønaftalen skal der tages udgangspunkt i, at undervisning er lærernes og børnehaveklasseledernes kerneydelse. Alle, der er omfattet af overenskomsten, skal sikres en positiv reallønslønudvikling. Der skal være åbenhed og gennemskuelighed i løndannelsen.

I arbejdet med at forhandle aftaler på den enkelte skole får tillidsrepræsentanterne brug for kollegernes opbakning i skolernes faglige klubber. Og de skal have al mulig støtte fra foreningens ledelse, hovedstyrelsen og kredsene i deres arbejde.

Jørn Kokkendorff

hovedstyrelseskandidat

Århus

Powered by Labrador CMS