Anmeldelse

Mere end en søgen efter enkle svar

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kirkeligt fællesskab er ikke en skolesag, så meget ved jeg. Alligevel er der nu blevet indført afgangsprøve i faget kristendomskundskab, og der er altid stor søgning til landets skole-kirke-samarbejder. Så måske skal vi lærere alligevel vænne os til, at vi også skal interessere os for de unges tro og kirkens kulturelle grundlag?

Nærværende bog handler om danske unges søgen mod kirkelige fællesskaber. Hvad er det, de søger dér, og som de ikke kan få i skolen eller i hjemmet? Hvilke kundskaber og værdier søger de? Uanset formålet med bogen er det interessant at læse de mange fortællinger om unges liv, tro og spiritualitet. Et casestudie, der uden tvivl vil vække genklang i en seriøs kristendomskundskabsundervisning i folkeskolens ældste klasser. Man kan virkelig lære meget om, hvordan de unge søger svar på personlige kriser, om ensomhed og om, hvordan de sammen kan finde en mening med livet. I det hele taget er det en god undersøgelse, der giver nogle optimistiske svar på fremtiden for de mange unge. Troen er ikke svaret på alle spørgsmål, men at finde et værdifuldt fællesskab med andre unge er altid en god ting. Man bliver ikke mere selvsikker eller frelst af at have en tro, men man får nogle at dele tvivlen og usikkerheden med.