Usædvanligt samarbejde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Matthæusgades Skole i København har 2. og 3. klasse været med i et usædvanligt samarbejde. Sammen med skolepraktikanter på bygningssnedkerlinjen fra Teknisk Skole i nordvest-kvarteret har de bygget en hems på hjul og et stort skuffedarium til deres klasseværelser.

Det var 3.u's klasselærer, der gik til skolens ny inspektør og sagde, at klassen var blevet lovet en hems. Inspektøren Søren Sørensen fandt så frem til samarbejdsmodellen sammen med uddannelsesleder fra Teknisk Skole Per Kjær.

Klasserne betalte selv materialer, men fik stillet arbejdskraft til rådighed af skolepraktikanterne. Eleverne udarbejdede så arbejdstegninger, som snedkereleverne førte ud i livet med hjælp fra eleverne. Resultatet blev blandt andet en hems med voksensikret adgangshul.