Erik Sørensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 30. august 2001 døde viceskoleinspektør Erik Sørensen i sit hjem på Øland, 54 år.

Erik indledte sin lærergerning på Brovst Skole i 1973 efter lærereksamen fra Ranum Seminarium.

I de første år arbejdede han primært som klasselærer i skolens ældste årgange, men senere udviklede han sig til en meget kompetent underviser i matematik på alle klassetrin.

Eleverne var trygge i Eriks timer. De vidste, at der skulle arbejdes, men de værdsatte også, at der blev taget hånd om dem, så timerne blev afviklet i en atmosfære af gensidig tillid, hvor der også var tid til en munter bemærkning. Eriks pædagogiske evner og konsekvente holdning til opdragelse blev også i høj grad værdsat af forældrene.

Hans faglige dygtighed, hans korrekte optræden og jyske lune i venners lag gjorde ham til en afholdt kollega, og det var derfor naturligt, at han blev valgt til skolens lærerrådsformand og senere til fælleslærerrådsformand.

I 1988 blev Erik viceskoleinspektør på Brovst Skole, og i dette job fik han rig lejlighed til at benytte sine matematiske og administrative evner til gavn for elever, personale og skolens ledelse i øvrigt.

Sygdommen ramte Erik på en af de første dage i 1996, og han måtte alt for tidligt sige farvel til sit arbejde.

Senere stødte der yderligere komplikationer til, og Erik døde i det hjem, han sammen med Jytte havde opbygget på Øland.

Vi sender vore bedste tanker og dybeste medfølelse til Eriks børn, Mette i Århus og Thomas i London, og til Jytte, der under hele Eriks sygdomsforløb har støttet ham med en helt utrolig omsorg.

Æret være Erik Sørensens minde.

Peter Thuesen og Birgit Falgren

Brovst Skole