Debat

Demokratiet skal virke

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg ønsker en langt mere synlig hovedstyrelse i Danmarks Lærerforening end den nuværende. Hovedstyrelsens medlemmer skal redegøre for deres fagpolitiske synspunkter og deres stillingtagen til konkrete politiske spørgsmål. Og de skal ikke kun gøre det i deres lokale kredsblad. Hovedstyrelsen vælges ved landsvalg og er politisk valgt og skal stå til ansvar over for alle foreningens medlemmer. Det indebærer i mine øjne også, at hovedstyrelsesmedlemmerne, i langt højere grad end de gør nu, kommer med oplæg til og deltager i fagpolitiske debatter med medlemmerne.

Foreningen består først og fremmest af medlemmerne. Medlemmerne vælger nogle, de har tillid til, som skal sørge for, at der rejses debatter, træffes beslutninger, indgås aftaler, og som sørger for, at ordene bliver efterfulgt af handling. Det er ikke de tillidsvalgte, der har nogle medlemmer, der skal have besked på, hvad de skal mene og gøre. Hvis vi skal have en stærk fagforening, er det altafgørende, at medlemsdemokratiet virker.

I en tid, hvor flere og flere beslutninger lægges ud til lokal afgørelse, er det mere nødvendigt end nogensinde, at vi har en stærk fælles fagforening. Vi skal udvikle overordnede strategier for kredsenes og tillidsrepræsentanternes arbejde med at indgå lokale aftaler. Det er væsentligt for mig, at vi bevarer en fælles folkeskole, og at der er ensartede løn- og arbejdsforhold rundt om i landet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jørn Kokkendorff

hovedstyrelseskandidat

Århus